Okolje in trajnost

Naložba v prihodnost – donacija za trajnostni razvoj

19. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mednarodno združenje mladinskih prenočišč ima lasten trajnostni sklad, ki se imenuje HI Sustainability Fund. Vsakemu izmed popotnikov ponudijo možnost, da ob rezervaciji namestitve na www.hihostels.com v enem od hostlov v mreži Hostelling International, donira simbolični znesek v trajnostni sklad. 

Glavni cilj sklada je podpora najboljših projektov, ki v hostlih HI znižujejo izpuste CO2. Sklad vsako leto izbere najboljše projekte in jih financira. Ti projekti neposredno vplivajo tudi na miselnost zaposlenih in gostov, da začnejo razmišljati bolj trajnostno. Od leta 2013 do danes je bilo iz omenjenega sklada podprtih 19 trajnostnih projektov v različnih delih sveta in sicer v hostlih, ki so učni centri mladinske mobilnosti, trajnostnega razvoja in medkulturnega dialoga in sodelovanja. 

Prostovoljka Alenka Kastelic je v svojem prispevku “Pomagaj nam s trajnostno donacijo” bralcem spletne revije predstavila trajnostni sklad in kako lahko vsak posameznik pripomore k boljšemu jutri. Planeta B namreč nimamo, zato moramo planet A, ki se imenuje zemlja vrniti našim potomcem vsaj v takšnem stanju, kot smo prevzeli. 

Kako lahko to storimo, pa preberite na spletni strani Popotniškega združenja Slovenije.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije