Organizacije za mlade

Napovednik dogodkov v Mladinskem centru Žalec

21. 4. 2021 avtor: Mladinski center Žalec

Mladinski center Žalec pripravlja v prihodnjem mesecu vrsto dogodkov na katere vabijo prav vse generacije.

Poslanstvo Mladinskega centra Žalec je omogočiti mladim aktivno in koristno preživljanje prostega časa, zagotavljanje zadovoljevanja najrazličnejših interesov in znanj, vključevanje vseh skupin mladih, širjenje socialnih omrežji ter omogočanje njihovega osebnega razvoja v sposobne in konkurenčne odrasle posameznike. Tako se je na njihovi spletni strani odprl zavihek poimenovan MLADINA ODLOČA. Tam lahko pustite vse ideje za prireditve, projekte in izboljšave v občini Žalec, ki bodo namenjene mladim.

Enostavno izpolnite obrazec, oddajte svojo idejo, kasneje izvolite idejo in Mladinski center Žalec jo bo izvedel.

Pozor, čas za prijavo projektov je do 30.4.2021, zato pohitite.

V Mladinskem centru Žalec bodo s ponedeljkom, 12.4. pričeli s skupino medvrstniške pomoči. Vabijo vse, ki potrebujejo nekoga da prisluhne, nekoga, ki bo lahko pomagal ali zgolj podporo, da se informativno prijavijo na info@mc-zalec.si. Prijave so priporočljive, zaradi formiranja skupin, niso pa pogoj za udeležbo.

aprila je Svetovni dan Zemlje in v počastitev našega širšega doma so se v MC Žalec odločili, da v sodelovanjih z Zerowaste Žalec in KUD Transformator pripravijo teden namenjen Zemlji.

V torek 20.4.2021 pa vabljeni na spletno predavanje, ki ga pripravlja Zerowaste Žalec o e-odpakih. Kaj to sploh je in kaj lahko spremenimo? Dogodek bo potekal ob 18:00 na ZOOM-u.

Na svetovni dan Zemlje pa bo v goste prišla predstava Kaj pa zdaj? Slednja naslavlja aktualno okoljsko problematiko in se sprašuje, kam od tu naprej. Vabljeni 22.4.2021 ob 20:00, prijave so obvezne, prijavite se lahko tukaj

Zadnji dogodek v sklopu Tedna Zemlje pa vas bo Živa, ki je učiteljica joge in zvočna zdravilka popeljala v svet joge za boljše počutje, katero boste lahko izvajali vsi, tudi tisti, ki se boste z jogo srečali prvič. Po jogi pa vas čaka še zvočna meditacija. Vabljeni na sproščeno, lahkotno in energično sobotno jutro, 24.4.2021 ob 10:00 v Hišo Sadeži družbe.

Na Dan boja proti okupatorju, 27. 4. 2021 ob 17:00 se lahko pridružite Mladinskemu centru Žalec, ki bo tokrat gostil dekleta iz Študentske sekcije društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov, ki so pripravile Lahko berljivo Ustavo RS. Kako to izgleda, pa na spletu.

Projekt Lahko berljive Ustave RS sta podprli Zveza Sožitje in Želva drugačna prihodnost.

Ta mesec preko izziva na km tečemo maraton za katerega imamo čas cel mesec. Vabljeni, da se ZKŠT Žalec in Mladinskemu centru Žalec do konca meseca marca še pridružite. Svojo sliko pretečenih km pošljite na: info@mc-zalec.si ali sport@zkst-zalec.si. Glavna nagrada so tekaški copati.

V sredini prihodnjega pa meseca vas vabijo na nov izziv, v sklopu katerega boste v približno 14 dneh prehodili višino Kilimanjara (5895m). Izberite okoliški hrib in se povzpnite nekajkrat nanj. Tudi pri tem izzivu zbirajo fotografije in ponujajo mamljivo glavno nagrado.

Vir: Mladinski center Žalec