Izobraževanje

Naslednji teden se pričnejo Zotkine počitniške aktivnosti

23. 6. 2023 avtor: Zveza za tehnično kulturo Slovenije
zotkine počitniške aktivnosti

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji že od leta 1967 za mladino organizira poletne raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in delavnice s področij naravoslovja in tehnike, v okviru katerih mladi poučno in ustvarjalno preživijo poletne počitnice.

Na poletnih aktivnostih pod skupnim nazivom Mladini prijazna znanost udeleženci taborov ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi, mladi pa med novimi prijatelji teorijo iz šolskih klopi v sproščenem vzdušju preverijo v praksi. S tem ZOTKS udeležencem poletnih taborov omogoča pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Med letošnjimi poletnimi počitnicami se bo v različnih slovenskih krajih in mestih – med drugim v Ljubljani, Puconcih, Gornjih Petrovcih, na Rogli, Starem trgu ob Kolpi, v Trenti, Cirkulanah, Markovcih na Goričkem, Naravskih ledinah pod Uršljo goro, ob izviru reke Rižane, Čemšeniku, na Medvedjem Brdu, ter na ljubljanskih fakultetah – Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteti za arhitekturo, Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo ter Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – odvilo 18 različnih mladinskih raziskovalnih taborov, delavnic in ustvarjalnih poletnih šol z različnih področij, kot so elektronika in robotika, oblikovanja stekla in dekorativna umetnost, kemija, astronomija, biologija, geologija, ekologija, ornitologija, logika, računalništvo, modelarstvo, fotografija, arheologija in etnologija, gradnje in okolja ter arhitekture

Mladinskih raziskovalnih taborov, ustvarjalnih poletnih šol in delavnic, ki jih ZOTKS organizira že več kot 50 let, se udeležuje veliko število otrok. Nekaj svojih počitniških dni bodo preživeli ustvarjalno in raziskovalno ter v družbi sovrstnikov spoznavali številne nove, zanimive teme, raziskovali okolico in ustvarjali. Več informacij o letošnjih taborih se nahaja tukaj. Večinoma so mesta na aktivnostih že zapolnjena, na nekatere aktivnosti pa so prijave še vedno odprte.