Kultura

Plaktivat #15: Krvodajalstvo

28. 11. 2022 avtor: Uredništvo

TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije razpisuje 15. Plaktivat – natečaj za družbeno odgovoren plakat, z namenom spodbujanja in ozaveščanja o pomenu darovanja krvi kot temelju humanosti razvitih družb.

Kaj je Plaktivat?

Plaktivat je mednarodni družbeno odgovorni natečaj, aktivator družbene zavesti, ki vabi k ustvarjanju mestnih plakatov in spodbuja k pozitivnim premikom v družbi. Natečaj poteka dvakrat letno in je namenjen oblikovalcem ter oblikovalskim skupinam z vsega sveta. Študenti in študentke lahko na natečaju sodelujejo v kategoriji Sveža kri. Prijavljena dela ocenjuje strokovna komisija, ki jo sestavljajo mednarodno priznani kreativci in oblikovalci.

Kreativni zziv

Eden izmed temeljev napredne družbe je delujoč zdravstveni sistem, ki lahko obstaja samo ob prostovoljcih, pripravljenih na darovanje krvi. Zaradi dobro organiziranega krvodajalstva v razvitih državah po svetu ter številnih odgovornih, anonimnih posameznikov se ob najtežjih življenjskih situacijah lahko zanesemo, da bo za nas poskrbljeno. Tovrsten altruizem je visok družbeni uspeh, ki ga želimo s kampanjo postaviti v ospredje, proslaviti ter s pozitivnimi sporočili krvodajalstvo spodbujati še naprej.

Izhodišče plakatov naj bo krvodajalstvo, sporočilo pa naj pri naslovniku, posebej med mladimi, goji pripravljenost in navdihuje k darovanju krvi. Naša naloga je, da z izvirnimi kreativnimi zasnovami plakatov pomagamo h krvodajalstvu po vsem svetu navdihniti nove prostovoljce ter pomagati, da širša skupnost še bolje spozna in ceni ljudi iskrenega, humanega in odprtega srca, kot so krvodajalci. Anonimni heroji, ki rešujejo življenja.

PRIJAVNI OBRAZEC >>

Rok za oddajo del je do 1. 12. 2022 do 24:00.

Kdo lahko sodeluje?

Poziv je namenjen vsem grafičnim ustvarjalcem, tako posameznikom, samostojnim oblikovalcem, študentom in dijakom kot agencijam oz. pravnim osebam, ki želijo soustvarjati skupni življenjski prostor. Posebno pozornost poziv namenja študentkam in študentom, ki lahko svoja dela poleg splošnega razpisa prijavijo tudi pod kategorijo »Sveža kri«, kjer bo prav tako razglašen zmagovalec. V kategorijo bodo avtomatsko uvrščena vsa dela prijaviteljev, ki bodo v prijavnici označili »status študent, dijak«.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Tam-Tam