Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Newsroom Europa na spletu

10. 7. 2020 avtor: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Ob koncu usposabljanja o novinarskih in evropskih političnih temah so mladi iz Nemčije, Portugalske in Slovenije ustanovili Mladinski tiskovni korpus za predsedstvo Sveta Evropske unije.

Po intenzivnem tednu, ki so ga preživeli v spletnih učilnicah in v katerem so se urili veščin novinarstva, bodo mladi medijski ustvarjalci naslednjih nekaj mesecev pisali o temah, ki so v ospredju njihovega zanimanja oziroma programa za predsedovanje Svetu EU

Pogovori mladih s portugalskim in slovenskim veleposlanikom Franciscom Ribeirom de Menezesom ter Francijem Butom, predstavniki različnih nemških zveznih ministrstev in drugimi akterji evropske civilne družbe so bili šele začetek njihovega udejstvovanja v Mladinskem tiskovnem korpusu. Od julija do decembra letos bodo mladi medijski ustvarjalci, stari med 17 in 24 let, objavljali svoje članke na blogu politikorange #NewsroomEuropa.

Projekt Evropske akademije iz Berlina poteka v sodelovanju s Centrom Intercultura Cidade LizbonaDruštvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto in Jugendpresse Deutschland e.V. ter ob podpori Službe za tisk in informiranje zvezne vlade v okviru urada za odnose z javnostmi zvezne vlade, Zveznega zunanjega urada, Zvezne agencije za državljansko vzgojo in virtualne izmenjave Erasmus+.

Vir in slika: Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto