Zdravje

Nisi okej? Povej naprej. Nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja

29. 8. 2022 avtor: Uredništvo

Kampanja Nisi okej? Povej naprej. je prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja v Sloveniji. Glavni cilj kampanje je zmanjšati stopnjo stigme duševnega zdravja in spodbuditi ljudi k iskanju pomoči. Preko različnih aktivnosti želijo doseči čim večje število prebivalstva, posebno pozornost pa želijo posvetiti mladim.

Osrednjo vlogo v kampanji imajo ambasadorji – glas kampanje so Aljoša Bagola, Brigita Langerholc Žager, Sašo Dudić, Desa Muck in Klara Leben. Poleg osebnih zgodb ambasadorjev lahko na spletni strani kampanje najdete tudi osebne zgodbe posameznikov, ki imajo izkušnjo, oz. so svojci osebe z izkušnjo s težavami v duševnem zdravju. Na spletni strani pa boste našli tudi nasvete, kako pomagati sebi in drugim in kam se obrniti, ko potrebujemo pomoč

Prihajajoči dogodki

S stojnico bo kampanja Nisi okej? Povej naprej. prisotna 5. maja na Škisovi tržnici, kjer boste lahko izvedeli več o kampanji, spoznali njihovo ekipo, sodelovali v zanimivih nagradnih igrah ali pa si le vzeli trenutek zase in si s prijatelji odpočili na njihovih piknik odejah.

24. maja pa bo ob 17.30, v lokalu Pritličje, potekala Duševna čajanka, v obliki pogovora med psihologinjo in ambasadorko kampanje Klaro Leben. Tematika duševne čajanke bo izhajala iz Klarinih izkušenj soočanja z duševnimi stiskami, »iskanja same sebe« in svojega »mesta v svetu« ter soočanja z motnjami hranjenja.

V sklopu kampanje se izvajajo tudi številne raziskovalne aktivnosti, na podlagi katerih se konstantno prilagajajo in izboljšujejo aktivnosti za zagotovitev čim boljše učinkovitosti kampanje. Več o kampanji, duševnem zdravju, oblikah pomoči, zgodbah ambasadorjev in drugih vsebinah preberite na spletni strani www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profilu nisiokejpovejnaprej