Prostovoljstvo

Nova generacija ESE prostovoljcev v Škofji Loki

3. 11. 2022 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center

Familija – izobraževalni in terapevtski center iz Škofje Loke, ponovno gosti novo skupino prostovoljcev Evropske solidarnostne enote. V sklopu projekta iz cikla Kids in Action tokrat že deveto leto zapovrstjo gostijo prostovoljce iz različnih evropskih držav, ki bodo soustvarjali programe lokalnih mladinskih organizacij in šol ter s svojo prisotnostjo in izkušnjo še dodatno bogatili njihovo mesto.  Tokratni udeleženci prihajajo iz petih evropskih držav – Poljske, Litve, Češke, Francije in Španije, z njimi pa bodo ostali eno leto, in sicer do naslednjega poletja.  

Njihov prihod je sovpadal z odprtjem mednarodne pisarne, s katero je Familija še razširila svojo dejavnost. Pisarna ne bo le središče njihovih prostovoljcev, temveč bo služila tudi kot informacijska točka, kjer bodo zainteresiranim mladim nudili vso podporo pri vključevanju v mednarodne projekte, promovirali bodo evropske programe mobilnosti mladih ter jim približali mednarodne učne priložnosti.

Verjamejo, da bo mednarodna pisarna zaživela, postala prostor, kjer se bodo kalile nove, prodorne ideje, kjer se bo ustvarjal boljši svet in krojile človeške usode in ki bo Škofjo Loko postavil na zemljevid sveta kot privlačno in svetovljansko mesto.

Vir: MDC Blok / Foto: Matic Ritonja