Kultura

Nova oratorijska himna in priročnik za leto 2020

23. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Na letošnji natečaj za oratorijsko himno je prispelo rekordnih 18 pesmi, zato je imela strokovna komisija še posebej težko delo. Po temeljitem razmisleku je za zmagovalko izbrala pesem mladih avtoric Monike in Petre Ivančič z naslovom “Zaupam Ti, Gospod”.

Glavna junakinja letošnjega oratorija bo svetopisemska kraljica Estera, ki je s svojo tako zunanjo kot notranjo lepoto, rešila svoje ljudstvo genocida. Za geslo so izbrali besede: “Zaupam, zato si upam”. Nova himna lepo prepleta zgodbo kraljice Estere in njeno aktualizacijo za naše življenje, njena melodija pa je zanimiva, živahna in izvirna. Prepričani smo, da jo bodo radi prepevali tako otroci kot animatorji. Prisluhnete ji lahko tukaj.

Gradivo za novo oratorijsko sezono, med katerim je najpomembnejši oratorijski priročnik, je že pripravljeno. “Žal je intenzivnejše priprave krajevnih ekip animatorjev zaustavila pandemija, vendar vseeno upamo, da bodo poleti oratoriji lahko spet risali nasmehe na obraze otrok in mladih prostovoljcev,” so še zapisali v Oratoriju Slovenija.

Tudi na Oratoriju Slovenija poskušajo narediti vse, kar je v njihovi moči, da preprečimo širjenje okužbe novega koronavirusa, hkrati pa čim bolj poskrbeti, da bodo lahko stekle priprave na krajevne oratorije, pa tudi varno dostopanje do gradiv. V ta namen so objavili nekaj ukrepov, ki jih najdete tukaj.

Vir in foto: Oratorij Slovenija