Kultura / Zabava in prosti čas

Nove generacije, novi panksi

29. 4. 2024 avtor: KUD Pozitiv
glasbeniki

V torek, 2. 4. 2024, so se v Dijaškem domu Ivana Cankarja že tretjič zbrali pankerji od blizu in daleč, da bi se udeležili dogodka Sovražim vaše dretje. Center dogajanja je bil v Kreatoriju oz. mračni luknji v kleti dijaškega doma, ki je prinesla popoln ambient in poskrbela, da so se panksi počutili kot doma. Letošnja edicija koncerta je bila kot vedno namenjena neuveljavljenim skupinam ter spodbudi novim generacijam pankerjev. Za prvi krik noči je poskrbel goregrind bend Gastritis, ki je s svojimi hitrimi in privlačnimi ritmi takoj poskrbel za popoln začetek zabave.

HC/powerviolence skupina Tupatupatam je z svojimi nemarnimi kriki poskrbela za to, da nihče ni odšel domov s polnim želodcem in dobrim sluhom. Nekaj nujnega panka iz osemdesetih so priigrale Pinkepanke ter s svojimi unikatnimi besedili totalno »razturale« ter razživele publiko.

Še preden je bend Trvold stopil na oder, se je slišalo žvenketanje njihovih srednjeveških oklepov, predstavili pa so nam tudi ustrezen medieval powerviolence in se z igranjem na flavto publiki gotovo vtisnili v spomin. Zadnji je nastopil mincecore bend Kultivator, ki je nažigal do konca ter zaključil večer na razigrani noti. Po koncu so bili udeleženci preznojeni od skakanja, plesanja in prerivanja, kar pa seveda lahko pomeni samo eno: koncert je bil uspešen!

Posebna zahvala gre organizatorjem, ki so s trdim delom ponovno poskrbeli za nepozaben večer ter seveda Dijaškemu domu Ivana Cankarja in KUD-u Pozitiv, ki so bili strpni in prenašali naše dretje. Velika zahvala gre tudi vsem bendom, ki so nastopili in s tem poskrbeli, da bo pank živel še nekaj generacij.

S prostovoljnimi prispevki je bilo zbranih 200 evrov, ki so bili letos namenjeni gradnji mačje hiše.

Naj živi pank!