Kultura

Novinarski natečaj: Odprto polje kulture

8. 11. 2022 avtor: Uredništvo

Nacionalni kulturni spletni portal Kulturnik.si objavlja natečaj  za mlade: Odprto polje kulture, na katerem bo strokovna komisija izbirala najboljše novinarsko besedilo s področja kulture. Natečaj je namenjen mladim piskam in piscem do 35. leta starosti, najboljše pa čakajo privlačne denarne nagrade, odkup besedil in možnost soustvarjanja portala.

Iščejo nove zgodbe in sveže poglede na kulturo, zato vas vabijo, da si izberete katerokoli temo s področja kulture, ki vas vznemirja, ter jo prelijete v novinarsko besedilo oziroma žanr po lastni izbiri. Besedilu lahko po želji dodate tudi fotografije in video. Presenetite jih s svojo kreativnostjo, izvirnostjo, slogom in drugačnostjo.

Novinarska besedila sprejemajo do 15. 11. 2022 v formatu .pdf. Dolžina vašega besedila naj bo med pet in deset tisoč znaki s presledki, napisano naj bo v pisavi Arial, velikost črk 12, razmak 1,5. Besedila lahko oddate tukaj. Besedila morajo biti še neobjavljena in avtorska.

Komisija bo najboljšim trem podelila  finančne nagrade:
1. nagrada za zmagovalca: 500 EUR
2. nagrada: 200 EUR
3. Nagrada: 100 EUR

Vsa tri nagrajena besedila bodo objavili na blogu spletnega portala Kulturnik.si, pri čemer žirija dopušča možnost, da nagrad ne podeli ali pa v primeru več presežnih novinarskih besedil, le-ta odkupi. Izbrani trije nagrajenci bodo znani 16. 12. 2022. 

Vir: Kulturnik.si