Zabava in prosti čas

O odraščanju v Nemčiji

23. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je od konca julija do začetka avgusta omogočil udeležbo mladih na mladinski izmenjavi »Growing up is hard to do« v Bremnu, v Nemčiji. 

Izmenjave se je udeležilo pet udeležencev iz širšega okolja delovanja MCDD – Aljaž BrezovščekUrban VrhovšekHana Strmšek in Taja Rihtaršič. Vodja skupine je bila mladinska delavka MCDD, Karmen Kukovič. Izvedla jo je nemška organizacija Mostar Friendensprojekt E. V.. Poleg Slovenije in Nemčije so na projektu sodelovali še mladi iz Bosne, Srbije, Italije, Romunije, Grčije in Albanije. 

Tokrat je bila tema odraščanje in z njim povezani izzivi, s katerimi se soočajo mladi. Skozi različne metode učenja so širili znanje in se medsebojno spoznavali, na koncu pa so prejeli Youthpass, ki ga bodo z veseljem vključili v svoje življenjepise. 

Taja Rihtaršič je po izmenjavi dejala: »Cilj Erasmus+ projektov je neformalno izobraževanje udeležencev, zato je sedaj naš cilj prenesti znanje, ki smo ga pridobili, na lokalno in mogoče kasneje tudi na državno raven.« 

Mladinska izmenjava je bila financirana s strani programa Erasmus+, ki ga izvaja Evropska unija.
Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline