Mladinski sektor

Občina na obisku – dobre prakse v Mestni občini Celje

19. 10. 2022 avtor: Kristjan Veber

Nacionalna agencija MOVIT v sodelovanju z Mrežo MaMa vsakoletno organizira obiske tistih občin, ki imajo dobre prakse na področju mladine in dela z mladimi. Organizirani obiski potekajo v sklopu projekta Europe Goes Local, katerega glavni cilj je spodbujati in razvijati mladinsko delo v lokalni skupnosti in širše.

Predstavitev Celjskega mladinskega centra in Mestne občine Celje

Občine iz cele Slovenije so se tako v torek, 18. oktobra 2022 ob 10. uri, zbrale na Mestni občini Celje, kjer so predstavili svoje delovanje na področju mladine in dela z mladimi. Okrogle mize s predstavitvijo dobrih praks se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Celje, gospa Breda Arnšek, ki je izpostavila pomembno vlogo občine pri spodbujanju in negovanju želja in talentov, ki jih premorejo mladi.

Poudarila je, da jo veseli dobro sodelovanje s Celjskim mladinskim centrom in z vsemi ostalimi celjskimi institucijami, ki v Mestni občini Celje aktivno delujejo na področju mladine in dela z mladimi.

Glavna nit pogovora je tako bila vključevanje mladih v projekte, spodbujanje aktivne participacije in motiviranje mlade.

Po okrogli mizi na Mestni občini Celje je sledil obisk Celjskega mladinskega centra, ki je v širši regiji poznan kot eden boljših mladinskih centrov, saj z aktivno participacijo mlade vključuje v svoje projekte in aktivnosti.

Na sprejemu v Celjskem mladinskem centru sta sodelovali tudi direktorica, Sonja Majcen in vodja projektov, programa in mednarodne koordinacije, Katja Kolenc. Obe sta predstavili aktivnosti, ki potekajo znotraj mladinskega centra in aktivne projekte znotraj Erasmus+ Mladine in Evropske solidarnostne enote. Potekala je tudi predstavitev Mladinskega sveta Slovenije in Mladinskega sveta Celje kot pomembnega odločevalca znotraj lokalne skupnosti.

Slika 2: Predstavitev dela Mladinskega sveta Slovenije

”Res smo bili priča mnogim dobrim praksam, ki sta jih predstavila Mestna občina Celje in Celjski mladinski center. Res je, da ima naša občina še veliko dela, ampak smo se pripravljeni podati na to pot,”

je zaključila Anja Polajžer iz občine Rogaška Slatina.

Po končani predstavitvi dela Mestne občine Celje in Celjskega mladinskega centra je napočil čas za delavnico na tematiko aktivne participacije znotraj občin.

Spletišče Mestne občine Celje najdete tukaj.

Spletišče Celjskega mladinskega centra pa tukaj.

Slika 3: Sprejem na Mestni občini Celje