Vključenost

Obdarujmo v dobrodelne namene!

13. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Prihajajoči prazniki so priložnost, da pomagamo tistim, ki trenutno nimajo stabilnega socialnega okolja. Pomagamo lahko na več načinov – lahko postanemo Božiček za en dan, lahko prejmemo pisemce od otrok in jim uresničimo njihovo skromno željo, lahko podarimo hrano ali pa s prijatelji skupaj zberemo manjše prispevke in jih darujemo, tistim, ki to potrebujejo. Spodaj smo zapisali nekaj dobrodelnih projektov, ki sem jim lahko pridružite in nekoga osrečite.

Božična Anina zvezdica

Anina zvezdica je vseslovenska iniciativa, ki z zbiranjem hrane s čim daljšim rokom uporabe in pošiljanjem paketov, želi polepšati praznike socialno ogroženim družinam.  Več o sami akciji si preberite tukaj.

Čarobna zima

Čarobna zima je akcija, s katero želijo otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji omogočiti nepozabna praznična doživetja v krogu družine. V decembru bodo z vašo pomočjo socialno šibkim družinam iz vse Slovenije ogreli srca in pomagali do skupnega preživljanja praznikov ter številnim ustvarili prvo doživetje prazničnega razpoloženja.
Vsa sredstva bodo namenili za obisk prazničnih in zimskih dogodkov, kamor družine zaradi finančne stiske običajno ne morejo. Peljali jih bodo v kino, omogočili jim bodo ogled kulturnih dogodkov, božičnih in novoletnih koncertov ter jih peljali na izlete, na drsališča in sankališča. Več informacij najdete tukaj.

Slovenska filantropija

V primeru, da bi letos pomagali družini s finančno podporo, lahko pokličete na Slovensko filantropijo in jih vprašate, če vedo za kakšno družino ali pa mladega posameznika, ki bi potreboval pomoč. Denar družini lahko odnesete sami ali pa jim ga izročijo predstavniki Slovenske filantropije. Kontakt dobite na njihovi spleti strani.

Zveza prijateljev mladine Slovenije

Pokličete v lokalno izpostavo Zveze prijateljev mladine in povprašate, če je kakšna družina, ki potrebuje pomoč. Kontakte dobite na njihovi spletni strani.

Darilo, ki bo sled pustilo 

Pod okriljem Botrstva je zaživela nova akcija Darilo, ki bo sled pustilo. Podpornikom Botrstva želijo v predprazničnem času ponuditi omejen izbor unikatnih in ekskluzivnih izdelkov, ki sta jih posebej za Botrstvo oblikovali slovenski oblikovalki, Polonapolona, naša ta domača stran in Teja Ideja – idejni obrat. Skodelice in notesnik so naprodaj v Trgovina IKA, na njihovi spletni strani, naročite pa jih lahko tudi na e-naslovu info@boter.si. Vsi sodelujoči so se pri tem odrekli celotnemu dobičku, tako bodo vsa zbrana sredstva od prodaje izdelkov namenjena v korist otrokom pod okriljem Botrstva.

Humanitarček

V okviru društva Humanitarček potekajo številne dobrodelne akcije. Na njihovem portalu Dobrodelko si lahko izberete pismo brezdomca in jim vsaj za kratek čas polepšate praznike. Do konca leta poteka akcija 30 dni za 30 srčnih dejanj#projektVida, glasbeni, družbeno odgovoren projekt, ki opozarja na pozabljene starostnike pri tem pa odkriva njihove zgodbe. Obišči spletno stran Humanitarček in izberi svoj dobrodelni projekt!

Vedno pa se lahko le ozrete okoli sebe in če vidite, da nekdo potrebuje pomoč, pa če je to “le” pomagati nesti vrečke priletnega soseda po stopnicah in s takim dejanjem pričarate nasmeh na obraz, ste naredili veliko.

Čarobne praznike želimo vsem!

Vir: Zveza prijateljev mladine Slovenija