Šport

Odbitek, skavtski odbojkarski turnir

11. 6. 2024 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Dolgo pričakovani Odbitek se je v zadnjem majskem vikendu po štirih letih vrnil nazaj med skavtsko dogajanje. Do sedaj je ta slavni odbojkarski turnir, na katerem sodelujejo skavtinje in skavti iz cele Slovenije, organiziral klan (starostna skupina 16-21 let) stega Mozirje 1, letos pa so moči združili s klanovci iz stega Rakova steza 1.

Izvedba takšnega skupnega dogodka zahteva precej načrtovanja in priprav, zato so se organizatorji večkrat dobili na skupnih srečanjih, ki so si jih seveda popestrili z igranjem odbojke.

Odbiti dan se je začel z zborom in skupnim ogrevanjem, ob 9.00 pa se je tudi uradno začel turnir s tekmo med ekipama Mozirje 1 in Rakova steza 1.

Poleg igranja odbojke na mivki so bile na voljo tudi druge aktivnosti, kot so: namizni nogomet, košarka, spikeball in slackline. Udeleženci so lahko poleg gibanja na igrišču razgibali tudi svoje možgane in se preizkusili v reševanju sob pobega, ki so nastale v okviru projekta Zdravo, ki ga Skavti izvajajo s pomočjo sofinanciranja Ministrstva za zdravje RS.

Utrinke napetih tekem in dnevnega dogajanja si lahko pogledate v galeriji.

Zmagovalci iz stega Radovljica 1 so poleg nagrad in pokala dobili tudi komplet za odbojko na mivki, ki jim bo prišel prav pri treniranju za naslednjeletni Odbitek. Drugouvrščeni so dobili pikado, tretji pa odbojkarsko žogo. Vsak udeleženec je prejel tudi našitek, h kateremu bo naslednje leto lahko prišil nov odbit našitek.

Se vidimo naslednje leto?