Izobraževanje

Odkrijmo zgodovino, cilje in dosežke Evrope

27. 3. 2020 avtor: Uredništvo

V južnofrancoskem mestu Aix en Provence se je z uvodnim sestankom začel projekt Odkrijte našo Evropo (Discover our Europe), ki je sofinanciran iz programa Evropske komisije “Evropa za državljane“. Osem držav partneric (Francija, Portugalska, Ciper, Italija, Madžarska, Španija, Romunija in Slovenija) bo v prihodnjem letu pripravilo sedem dvodnevnih dogodkov, ki bodo osvetljevali zgodovino Evrope, njene cilje in dosežke. 

Prvi dan teh srečanj v državah partnericah projekta bo namenjen šolarjem in dijakom, ki bodo prek različnih delavnic poglobljeno spoznavali Evropo in njene ustanove, drugi dan pa bo namenjen vsem, ki jih tovrstna tematika zanima. Pripravili bomo delavnice, seminarje, filmske projekte in mnogo drugega. 

Naslednje srečanje naj bi bilo konec maja v Marseillu, v Novem mestu pa bomo tovrstni dvodnevni dogodek pripravili 19. in 20. novembra v organizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Osrednji cilj projekta Discover our Europe je boj proti evroskepticizmu, ki državljanom zagotavlja boljše znanje o EU-ju in prispeva k razvoju aktivnega evropskega državljanstva.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto