Kultura

Odprt razpis Veter v laseh 2020

15. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Športna unija Slovenije vabi k sodelovanju športna društva, organizacije in šole v športno-družbeni akciji “Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti“, ki se bo letos odvila že 25. leto zapored. 

Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom_cam ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje. V sklopu akcije so otrokom in mladim na voljo raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in brezplačnih programov vadb, ki imajo cilj ozaveščanja o pomenu gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa kot alternative vsem oblikam zasvojenosti. 

V projekt se lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:  

Izvajalcem akcije bodo omogočili ustrezno strokovno, promocijsko, informacijsko in organizacijsko podporo skladno s pridobljenimi sredstvi Fundacije za šport iz javnih virov za leto 2020. 

Razpis traja od 1. 6. 2020 do 31. 10. 2020 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov. Besedilo razpisa je na voljo tukaj, več informacij lahko najdete tukaj.

Vir: L’mit
Foto: pixabay