Angažiraj se / Mobilnost mladih

Odprte prijave na Evropski mladinski dogodek – EYE 2023

14. 2. 2023 avtor: Uredništvo

EYE2023, peti Evropski mladinski dogodek (European Youth Event), bo potekal 9. in 10. junija, v hibridni obliki z dejavnostmi v živo v Strasbourgu.

Kaj je EYE?

Evropski mladinski dogodek EYE (European Youth Event) je edinstvena priložnost za mlade da se v središču evropske demokracije povežejo, navdihujejo drug drugega in izmenjajo svoja stališča s strokovnjaki, aktivisti, vplivneži in odločevalci. V Evropskem parlamentu v Strasbourgu in na spletu se v času dogodka zbere na tisoče mladih iz vse Evropske unije in sveta, da bi izmenjali in oblikovali svoje zamisli o prihodnosti Evrope.

Glede na evropski in svetovni kontekst ter pred evropskimi volitvami leta 2024 se bo del programa osredotočil na vlogo demokracije in udejstvovanja mladih.

Po dogodku bodo ideje, pričakovanja in skrbi mladih zbrane v poročilu EYE, ki bo razdeljeno vsem poslancem Evropskega parlamenta. Nekateri udeleženci bodo lahko najbolj navdihujoče ideje še dodatno razvili in jih predstavili neposredno poslancem Evropskega parlamenta na zaslišanju EYE.

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujejo lahko vsi mladi, stari od 16 do 30 let, posamezno ali v skupini.

Koliko moram plačati za udeležbo?

Udeležba na EYE je brezplačna, vendar si morajo udeleženci sami organizirati in kriti pot in nastanitev v Strasbourgu.

Kje se lahko prijavim?

Prijave bodo sprejete po vrstnem redu prispetja, ob upoštevanju geografske, spolne in starostne uravnoteženosti ter razpoložljivosti prostora.

Prijaviš se lahko tukaj, do petka, 24. februarja 2023.

Več informacij o dogodku tukaj.

Vir: Evropski parlament