Izobraževanje / Mobilnost mladih

Odprte prijave za štipendijski program ASEF Raziskovanje v tujini 2023

6. 10. 2022 avtor: Inštitut ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je pričela z zbiranjem prijav za štipendijski program Raziskovanje v tujini za leto 2023

Raziskovanje v tujini je triletni program, namenjen mladim z željo po raziskovanju v tujini. V prvem letu štipendisti opravijo 10-tedenski raziskovalni obisk v tujini pod mentorstvom slovenskih profesorjev na najboljših univerzah in raziskovalnih ustanovah. Po zaključku raziskovalnega obiska se štipendiste spodbuja, da nadaljujejo z raziskovalnim delom s svojimi mentorji.

V drugem in tretjem letu se štipendisti udeležijo številnih ASEF aktivnosti, ki jim pomagajo, da pridobijo nova znanja in se povežejo z drugimi člani ASEF mreže. Vsi štipendisti so vključeni v ASEF Tutorski program, kjer v manjših skupinah raziskujejo izbrano temo s študijskega področja štipendistov.

Prijave zbirajo do 23. oktobra 2022. Za vsa dodatna vprašanja so na voljo preko e-poštnega naslova info@asef.net.

Uspesna prijava na raziskovanje v tujini

Prav tako pa 10. oktobra ob 17. uri prirejajo delavnico uspešne prijave na štipendijski program Raziskovanje v tujini. Na spletni delavnici vam bodo predstavili štipendijski program in podali koristne nasvete, kako pripraviti uspešno prijavo. Prijave na spletni dogodek zbirajo tukaj.

Program Raziskovanje v tujini mladim prinaša trajne odnose med ASEF in akademskimi ustanovami v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in še več. Zgradijo si dolgotrajne odnose s profesorji in drugimi štipendisti. 

Še več informacij in prijava na sam štipendijski program je na voljo na naslednji povezavi.