Zaposlovanje

Okrevanje za mlade: Čas je za dostojno delo

9. 4. 2021 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, opozarjajo, da se mladi na trgu dela soočajo s kar nekaj problemi. Z novo brošuro pa poskušajo na preprost način povzeti aktualno stanje in svoje predloge za izboljšanje razmer. Trenutno še imamo možnost, da si izborimo boljše pogoje za naslednjih nekaj let, zato moramo ukrepati zdaj, opozarjajo.

»Včasih je vsega preveč, težko je razumeti, kaj se dogaja v politiki, zato je lažje pogledati stran. Vendar se v tem trenutku sprejemajo pomembne odločitve, pri katerih smo mladi spregledani, a bodo kljub temu zaznamovale naše življenje v bližnji prihodnosti. Imamo malo časa, da se podučimo, za kaj gre, in si poskušamo izboriti naše pravice,« še pravijo.

Ker je za nas izjemno pomembno, da veš, kaj se dogaja, so pripravili kratko brošuro, ki je dostopna na tej povezavi, o trenutnem dogajanju, s poudarkom na mladih in zaposlovanju, sporočajo in dodajajo, da poskušajo z njo razložiti, kakšno je stanje med mladimi pri vstopu na trg dela, kakšne predloge in načrte pomoči trenutno sprejemajo odgovorni in kakšne so njihove pomanjkljivosti.

Vir: Sindikat Mladi plus