EU zadeve

Oktobra se bo odvil 11. Svetovni forum mladih, pridružite se mu lahko na daljavo!

30. 8. 2023 avtor: Uredništvo
svetovni forum mladih

Da so mladi posamezniki s svojo vnemo in inovativnostjo nosilci upanja za prihodnost našega planeta, se vodilni zavedajo že dolgo. Zato ni naključje, da je Evropski center za mir in razvoj Univerze za mir, ki jo je ustanovila Organizacija združenih narodov, že enajstič zapored organizira Svetovni forum mladih z naslovom “Mlada moč za skupno prihodnost”. Letošnji glavni poudarek foruma se osredotoča na “Vodstvo mladih za sistemsko spremembo v korist ohranjanja Zemlje za vse”.

Ustvarjalna sila mladih za trajnostni jutri

Namen Svetovnega foruma mladih je združiti številne mlade posameznike z različnimi ozadji iz celega sveta, ki bodo ključno prispevali k ustvarjanju modela trajnostnega sveta.

Forum temelji na krepitvi sodelovanja ter verske, rasne in kulturne strpnosti kot ključnih dejavnikih za svetovni mir in stabilnost. Mladi bodo imeli priložnost izraziti svoje zamisli, deliti izkušnje in razviti rešitve, ki bodo usmerjale pot k trajnostnemu razvoju.

Vrhunski govorniki in njihove spodbudne besede

Svetovni forum mladih bo slovesno odprt s ključnimi govori, ki jih bodo podali izjemni posamezniki, predani miru, trajnostnemu razvoju in družbenim spremembam. Med njimi bodo H.E. Prof. Dr. Federico Mayor, predsednik Sveta ECPD in dolgoletni generalni direktor UNESCO, Prof. Dr. Francisco Rojas, rektor Univerze za mir OZN, Dr. Ouided Bouchamaoui, dobitnica Nobelove nagrade za mir leta 2015, H.E. Oscar Aries, Nobelov nagrajenec iz leta 1987 in nekdanji predsednik Kostarike, Prof. Dr. Jonathan Bradley, predsednik Izvršnega odbora ECPD, ter Prof. Dr. Arthur Dahl, predsednik Svetovnega foruma mladih.

»Veselimo se vašega odziva ter srečanja na Svetovnem forumu mladih. Združimo moči, da bomo skupaj oblikovali trajnostno prihodnost, v kateri bo vsak glas mladih prispeval k pozitivnim spremembam na našem planetu.«

Sodeluje lahko vsak

Dogodek bo potekal 29. oktobra 2023 v Beogradu, v hibridni obliki. Udeleženci se bodo lahko foruma udeležili osebno ali pa se povezali preko platforme Zoom kot govorniki ali opazovalci. Po registraciji bodo vsi udeleženci pravočasno prejeli program in povezavo do Zooma. V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na organizatorje preko e-pošte na forum@ecpd.org.rs ali office@ecpd.org.rs.

Prihodnost je v mladih rokah

»Veselimo se vašega odziva ter srečanja na Svetovnem forumu mladih. Združimo moči, da bomo skupaj oblikovali trajnostno prihodnost, v kateri bo vsak glas mladih prispeval k pozitivnim spremembam na našem planetu,« k udeležbi v dogajanju še povabijo organizatorji.

Vir: Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije; European Center for Peace and Developement