Zabava in prosti čas

Oktobrski program Centra mladih Koper

4. 10. 2022 avtor: Center mladih Koper

CMK lepo vabi mlade, da se v mesecu oktobru udeležijo novih in tradicionalnih prireditev. Deseti mesec bo predvsem v znamenju glasbe in mode.

Mladi glasbeniki željni improvizacije bodo na svoj račun prišli prvi, in sicer v sredo, 5. oktobra, na jam sessionu »Đemka«, s pričetkom ob 19. uri. V soboto, 8. oktobra, ob 20.30, bodo večer napolnili mehki zvoki lokalne akustične scene; pod naslovom »Syndrome of unplugged vol. 1« se bodo s CMK odra oglašali Zina Ban, duo Rosppik ter trio Market Garden.

V sredo, 12. oktobra se ob 20. uri vračajo Obalne rime, kjer bo predstavljena nova antologija mladih pesnic in pesnikov, z naslovom »Bog si ga d***na nas«.

V soboto, 15. oktobra, se bo ob 19. uri, v dvorani sv. Frančiška Asiškega, pričela že 7. izvedba modnega dogodka in natečaja za mlade oblikovalce, »Stylo 2022«, kjer se bo s svojimi kreacijami, predstavilo devet finalistov.

V torek, 18. oktobra, bosta mlade zaposlila oba mladinska centra. V MCMC na Cesti na Markovec 65a, bodo ob 17. uri delavnice pravilnega dihanja, v koprskem CMK pa bo ob 19. uri potopisno predavanje s predstavitvijo dveh južnoameriških držav, Peruja in Ekvadorja. Predavata bosta: Lahkih nog naokrog. Že dan za tem bodo oder Centra mladih Koper zasedli študentje koprske pedagoške fakultete, ki bodo pod naslovom »8 žensk« uprizorili avtorsko gledališko predstavo v obliki komične kriminalke.

V soboto, 22. oktobra, ob 20.30, se bo v obliki koncertnega presenečenja praznovalo Oktoberfest.

Dvorana CMK-ja bo zaplesala in zarepala na dogodku »Rap vs. Poezija«, kjer se bosta pomerila dr. Igo Saksida ter Masayah. Dvoboj bo potekal v sredo, 26. oktobra, ob 20. uri. V četrtek, 27. oktobra, ob 17. uri: Zeleni večer – filmski večer ter debata o okoljskih problematikah.

»Ansambel Vinotoch bend« in »Space unicorn on fire« bosta svoj kič in humor občinstvu v obliki performativnega koncerta predstavila v petek, 28. oktobra, ob 20.30, v dvorani Centra mladih Koper na Gregorčičevi 4. Halloween raspaljotka bo tudi letos posvečena dolgolasim možem v črnem, ki bodo svoje vratne mišice zategovali na koncertu skupine The Canyon Observer. Slednji bodo na občinstvo »lajali« v soboto, 29. oktobra, ob 20.30.

V tem mesecu se začenja tudi tradicionalni natečaj za mlade neuveljavljene bende, »CMK Studio Live vol. 3«. Glasbeniki se bodo potegovali za brezplačna snemanja v CMK studiu ter sodelovanje s priznanim producentom. Prijavljeni se bodo v obliki koncertnega tekmovanja pomerili 7., 14. ter 21. oktobra, ob 20. uri.

Več na tudi na njihovem Facebooku.

Lepo vabljeni!