Digitalizacija

Onkraj zaslona: dokumentarni filmi o digitalnih tehnologijah

27. 2. 2024 avtor: Uredništvo
fant; telefon;

Digitalno okolje se razvija hitreje kot kdaj koli prej in udobju, ki nam ga prinaša (digitalna) tehnologija, se je zelo lahko prepustiti. Od pametnih telefonov, ki služijo kot podaljški naših rok, do družbenih medijev, ki nam omogočajo vpogled v življenja drugih, so se naše digitalne povezave globoko zasidrale v naš vsakdan. Toda z nenehno povezanostjo se pojavljajo tudi izzivi. Nekatere od teh izzivov naslavljajo dokumentarni filmi, ki jih najdeš v arhivu RTV Slovenija, oziroma na spletnem portalu za mlade Skit.

Učinek Tiktoka, dokumentarni film

Kaj imajo skupnega amaterski spletni detektivi, ki se pojavijo na kraju zločina, šolski protesti v Angliji in izgredi v Franciji?

Digitalno varni: Ujete v medmrežju

Češka avtorska ekipa med odraslimi ženskami izbere tri mlade igralke, ki upodobijo 12-letnice. V filmskem studiu poustvarijo tri najstniške sobe in dekleta posadijo pred računalnik.

Digitalno varni: Zasvojeni s tehnologijo

Spoznali bomo špansko najstnico Lauro, ki se v rehabilitacijskem centru razstruplja od odvisnosti od TikToka, Bruja, ki je začel kompulzivno uživati pornografijo že pri desetih letih, in Daniela, ki je na spletnih stavnicah izgubil več kot 100 000 evrov.

Družbeni fenomeni: Digitalna odvisnost

Kje je meja med uporabo in zlorabo, kdaj smo odvisni in kdaj zasvojeni, kolikšna uporaba zaslonov je še sprejemljiva in kje iskati pravo ravnovesje med delom, zabavo in komunikacijo na zaslonih?

Pogovorna oddaja: Digitalno varni

Kako na naše odločitve vplivajo vplivneži, zakaj je ta poklic vse bolj priljubljen pri mladih in s kakšnimi težavami se srečujejo sami?

Vabljeni k ogledu!

Vir: Skit