Kultura

Otvoritev fotografske razstave “Razsvetljeni”

5. 3. 2020 avtor: Uredništvo

mladinskem dnevnem centru Blok mladi v njihovem galerijskem hodniku vsako leto pripravijo fotografsko razstavo. In tako je tudi letos. V petek, 25.2. 2020 je namreč otvoritev doživela nova razstava z naslovom RAZSVETLJENI. Gre za slike portretov udeležencev, ki so jih v mesecu januarju ustvarjali na dvodnevni multimedijski delavnici pod vodstvom tamkajšnjih mentorjev.

Niso pa to klasični portreti, saj so jih popestrili s posebno in zanimivo tehniko “risanja s svetlobo”. Fotografiranju je sledila obdelava slik na računalnikih ter dodajanje izbranih ter pomenljivih citatov, ki so še v drugem pomenu besede “razsvetlili” idejo v ozadju fotografije. Poskrbeli so tudi za sladko pogostitev, saj so dan poprej pripravili slastno pecivo, s katerim so postregli številne goste različnih generacij, med katerimi ni manjkalo staršev, predstavnikov občine, lokalnih šol ter sorodnih organizacij.

Razstavo si bo možno ogledati vse do konca šolskega leta, zato vabljeni na ogled, preko katerega vas bodo popeljali udeleženci sami.

Vir in foto: Mladinski dnevni center Blok