Vključenost

Padlet Mreže MaMa: prakse s terena na enem mestu

10. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski sektor je nedvomno dokazal, da se s svojo fleksibilnostjo in inovativnostjo več kot uspešno prilagaja razmeram, v katerih smo se znašli. Organizacije se odzivajo različno, predvsem pa z veliko mero aktivnosti in zagonom, da kljub situaciji tako ali drugače vzpostavijo stik z mladimi. Ob tem pa se razvijajo tudi nove oblike in načini dela z mladimi, ki svoj navdih iščejo v digitalnem mladinskem delu.  

Da bi uspešne zgodbe in prakse mladinskega dela postale glasnice obdobja, ki je pred vse postavilo velik izziv, so se na Mreži MaMa odločili, da prakse s terena zberejo na enem mestu. Ustvarili so Padlet Mreže MaMa, v katerem delijo zbir praks organizacij v mladinskem sektorju na področjih digitalnega mladinskega dela, solidarnosti in prostovoljstva. Aktivnosti organizacij so razdeljene v različne vsebinske sklope:

Skupna platforma je namenjena izmenjavi dobrih praks in iskanju navdiha za oblikovanje novih. Vse organizacije vabijo, da jim na info@mreza-mama.si posredujete aktivnosti, ki jih izvajate v času izrednih razmer.

Z namenom medsebojnega informiranja in izmenjave vprašanj, mnenj, idej, predlogov so v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije s podporo Urada RS za mladino odprli Facebook skupino Mladinski sektor Slovenije. Želijo si, da skupina zaživi kot platforma za izmenjavo med organizacijami v mladinskem sektorju v Sloveniji, zato toplo vabljeni, da se pridružite.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa