Digitalizacija / Organizacije za mlade

Padlet Mreže MaMa: Zbrane prakse mladinskega dela v času 2. vala epidemije

10. 11. 2020 avtor: Mladinska mreža MaMa

V času 2. vala epidemije novega koronavirusa se je mladinsko delo ponovno prestavilo na digitalna spletišča. Na Mreži MaMa pa vnovič zbirajo dobre prakse mladinskega dela s terena in jih kot uspešne zgodbe postavljajo na eno mesto – spletno platformo Padlet.

Mladinski centri in druge mladinske organizacije so v času izrednih razmer svoje delo reorganizirali s pomočjo kombinacije on-line mladinskega dela in aktivnosti v živo. Mladinski sektor se je vnovič hitro odzval na situacijo s fleksibilnostjo in se uspešno prilagodil novim razmeram. Organizacije s svojimi praksami nadaljujejo tam, kjer so pri prvem valu končale. Veliko število aktivnosti so preselile na splet in preko digitalnega mladinskega dela ohranjajo stik z mladimi, kjer jim nudijo podporo, prostočasne aktivnosti, možnost izobraževanja, predvsem pa skozi solidarnost opozarjajo, da mladi niso sami.

V času prvega vala epidemije so na Mreži MaMa vzpostavili spletno platform Padlet, preko katere so delili zbirko praks organizacij mladinskega sektorja na področjih digitalnega mladinskega delasolidarnosti in prostovoljstva. Ponovna obuditev Padleta v času trenutnega jesenskega vala, je vnovična priložnost iskanja svežih idej ter izmenjava aktivnosti za mlade, ki se izvajajo v času trenutne situacije.

Na Padletu Mreže MaMa aktivnosti organizacij ostajajo razdeljene v štiri vsebinske sklope:

Padlet: Prakse mladinskih centrov v času epidemije COVID-19

Padlet: Prakse mladinskih centrov v času 2. vala epidemije COVID-19

Če želite deliti aktivnosti vašega mladinskega centra, kliknite tukaj.

Vir: Mreža MaMa