Vključenost

Parada ponosa v času karantene

14. 8. 2020 avtor: Društvo Parada ponosa

LGBTIQ+ skupnost je v času karantene še bolj ranljiva kot ponavadi. Veliko oseb v skupnosti najde podporo, sprejemanje in varnost znotraj LGBTIQ+ organizacij in njihovih dogodkov. V času, ko pa so bile_i primorane_i ostati doma, je to za nekatere pomenilo biti doma z homofobnimi ali transfobnimi starši, ali celo biti nazaj v omari. 

Velikokrat naše najbližje osebe uradno niso »spadale« v isto gospodinjstvo kot me_i, zato je bil osebni stik nemogoč. V tem času izolacije, negotovosti, strahu in osamljenosti nas je veliko potrebovalo skupnost še bolj kot navadno.” so pojasnili z društva Parada ponosa in težkega srca naznanili, da bo festival Parada ponosa 2020 prestavljen. Prav letos bi namreč morala biti največja, dvajseta ljubljanska povorka. Parado so v upanju na boljše razmere prestavile_i iz 13. junija na 26. september, celoten festival pa iz junija na september 2020.

V juniju, ki velja za paradni mesec v veliko državah sveta se je na socialnih omrežjih Parade ponosa (Ljubljana Pride) veliko dogajalo. Odvijali so se spletni glasbeni fundraiserji ter video posnetki, ki so predstavili vsebino letošnjega političnega sporočila, prenosi dogodkov v živo.  Postavile_i so tudi  multimedijsko razstavo z utrinki zadnjih 20ih let paradiranja, strokovni posvet o LGBTIQ+ pravicah v Ljubljani, in še in še. 

Celotni program junijskih vsebin in napovednik novih se nahaja tukaj

Vir in foto: Društvo Parada ponosa