Zabava in prosti čas

Pest polna vizitk

27. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Žiga iz Zavoda Nefiks se je med 16. in 18. decembrom udeležil srečanja Joint Informal Network 2019 v Milanu. Svoje vtise je povzel v spodnjem zapisu. 

Pest polna vizitk

Sedim v GoOpti prevozu in strmim v svoje dlani. Pest polna vizitk je vse, kar je ostalo od čudovitih dveh dnevov druženja, mreženja in izmenjevanja idej. 

Ko italijanska pokrajina drvi mimo, pomislim na čudovite ljudi, ki sem jih spoznal. Kristijan iz Luxenburga se loteva mladinskega dela skozi glasbo. Trenutno razvija karierno-glasbeno delavnico. Delavnico, kjer bo uporabil glasbo, da bo ljudem pomagal pri iskanju službe! Neverjetno. Povedal je tudi, da je nedolgo nazaj postal sveži očka in da ne ve, kako bo to vplivalo na njegovo delo. 

Britte iz Danske išče prostovoljce, ki bi prišli k njim in skrbeli za naravno lepoto fjordov in za vodne živali, kot so tjulnji in obvodne ptice. Mattias dela s pripadniki manjšin, ki se borijo proti predsodkom s tem, da snemajo ikonične filmske prizore, le brez stereotipov. Pravi, da ga delo veseli, a ima skrbi glede časa, v katerem živimo in da se mu zdi prihodnost negotova. 

Lahko bi še našteval, a ne bom. Na enem mestu se je zbrala neverjetno raznolika skupina ljudi, od starih do mladih, od izkušnih do novincev, z vseh koncev Evrope, združenih v enem samem cilju – delati dobro in pomagati ljudem. Vsak na svojem koncu Evrope, s svojimi projekti in ustanovami, združeni za en čudovit dogodek, z enim neverjetnim ciljem. 

Nadaljevanje zapisa najdeš tukaj

Vir in foto: Zavod Nefiks