Znanost

Pester počitniški teden na ZOTKS

23. 4. 2021 avtor: Uredništvo

Prvomajski Zotkini dnevi odprtih vrat

Pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so med lanskimi krompirjevimi in letošnjimi zimskimi počitnicami namesto vsakoletnih Zotkinih počitniških delavnic in taborov »v živo«, obakrat uspešno izvedli Zotkine dneve odprtih vrat. Predavanja in delavnice so skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci organizirali na daljavo, povezana pa so bila s temami, ki jih na ZOTKS pokrivajo, in tako zanimiva za učence, dijake, mentorje in učitelje. Skupno se je konec oktobra 2020 predavanj in delavnic udeležilo preko 3200 udeležencev, februarja 2021 pa okoli 750.

Tudi za čas prvomajskih počitnic so se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, zopet ponudijo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti. V okviru prvomajskih Zotkinih dni odprtih vrat bo za otroke in mlade na voljo sedem predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. V sredo in četrtek, 28. in 29. aprila, bodo udeleženci lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področju ustvarjalnosti, programiranja, astronomije in odkrivanja vesolja, psihologije in fotografije. Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor vabilo velja tudi učiteljem in mentorjem ter drugim, ki jih zanimajo znanost, naravoslovje in tehnika.

Dodatne informacije ter podroben urnik predavanj in delavnic se nahajata tukaj.

Obenem so že odprte prijave na naše vsakoletne poletne raziskovalne tabore, ustvarjalne poletne šole in delavnice. Več informacij je na voljo na povezavi.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije