Digitalizacija

Pester začetek nove sezone pri Simbioza Digitalni Akademiji

8. 9. 2020 avtor: Uredništvo

Brezplačne IKT delavnice za mlade med 15. in 29. letom.

Sodobni trg dela zaradi vse hitrejšega in neustavljivega tehnološkega, informacijskega in komunikacijskega razvoja od vseh štirih generacij, ki so aktivno prisotne na trgu dela, zahteva nenehno prilagodljivost, izpopolnjevanje, nadgrajevanje znanj in kompetenc pridobljenih v formalnem izobraževanju. Slednje pa zagotovo še posebej velja za področje digitalnega znanja oziroma digitalnih veščin in kompetenc.

Zato je vključevanje v različne oblike neformalnega izobraževanje in s tem aktivizacija koncepta vseživljenjskega učenja v vseh sredinah in starostnih okoljih ključnega pomena, poudarjajo v Simbioza Genesis, socialno podjetje, kjer posebno pozornost, poleg IKT izobraževanja starejših, namenjajo prav mladim, ki vstopajo oziroma so že prisotni na trgu dela. Še posebej poudarjajo tudi nujnost, da morata tako formalno kot neformalno izobraževanje vključevati in spodbujati tiste digitalne veščine in kompetence, ki bodo mladim v pomoč na vse bolj konkurenčnem trgu dela, kjer med delodajalci vedno bolj raste zavedanje o pomembnosti neformalnega izobraževanje nasploh. Še posebej cenjeno in iskano pa je digitalno znanje, ki ga mladi težko pridobijo v času formalnega izobraževalnega procesa, saj je slednje premalo oziroma sploh ni prisotno v institucionalnih izobraževalnih kurikulumih, še dodajajo na Simbiozi.

V okviru trajnostnega projekta Simbioza Digitalna Akademija zato mladim že vrsto let omogočajo brezplačna izobraževanja in usposabljanja na področju IKT-ja, ki potekajo v obliki različnih delavnic in programov.

Ker med osnovno digitalno znanje, ki omogoča uspešno opravljanje delovnih (in seveda tudi študijskih obveznosti) zagotovo sodi znanje programov MS Office, so pripravili tudi različne delavnice namenjene začetnikom kot tudi naprednim uporabnikom. Zaradi vedno večje potrebe po znanju uporabe oblačnih storitev bomo spoznali Google orodja, za vse željne bolj naprednega znanja, pa bomo izvedli delavnici WordPressa in programskega jezika HTML. 

Podroben program in ostale informacije najdete na  tukaj.

Delovanje Simbioza Genesis, socialno podjetje je delno financirano s strani Urada Republike Slovenije za mladino.
Vir in foto: Simbioza Genesis