Zabava in prosti čas

Pestro dogajanje v Patriotu

24. 1. 2020 avtor: Uredništvo

Tudi lansko leto je Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) poskrbeli za pestro dogajanje v prireditvenem centru Patriot. Jesensko dogajanje so otvorili s potovanjem v vročo Afriko. Na medkulturnem večeru o Gambiji je Maruša Gorinšekdelila svoje izkušnje potovanja in bivanja v tej zahodnoafriški državi. Predstavila je nekaj osnovnih dejstev o državi, tamkajšnji kulturi in o prostovoljskem delu, ki ga je opravljala na področju vzgoje in izobraževanja v okviru Društva za otroke sveta. Obiskovalci in obiskovalke pa so lahko poskusili tudi nekaj tradicionalnih gambijskih jedi.

Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) je konec oktobra poskrbel za žuranje čarovnikov in čarovnic. Pripravili so dogodek “Siegmund’s psychotherapy (session #2) A tale of darkness”. To je bila že druga serija t. i. “psihoterapije”, ki jo skupaj s KŠDD pripravljajo mladi, lokalni DJ-ji, ki vedno bolj uveljavljajo na sceni elektronske glasbe v lokalnem in širšem območju.

Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD) pa je že drugo leto zapored za dijake in dijakinje organiziral noč mladih “Glow party”. Na prireditvi sta za mlade, željne druženja in zabave, vrtela glasbo DJ Dizzy in DJ Žan Leskovar. Člani in članice KDDD so na dogodku poskrbele za UV ambientacijo, izvedli so delavnico poslikave s svetlečimi neonskimi barvami in delili neonske zapestnice. Za vse željne smeha so organizirali večer “stand-up” komedije. Nastopili so domačin David Gorinšek in gostje Kaja Grozina, Matej Pušnik in Blendor Sefaj. Nastopajoči so postregli s paleto različnih tem, tabujev in na glas povedali tisto, kar si po tihem mislimo. Obiskali so tudi 90. leta, natančneje grunge glasbeno sceno. Za to je poskrbel primorski tribute band Pearl Jam Project. Fantje so uspešno poustvarili zvok in energijo legendarnih rokerjev iz Seattla in dodobra ogreli publiko: “če nimam priložnosti videti originala, so fantje tukaj super alternativa,” je bil navdušen obiskovalec.

Za vse, ki jih je po koncertu skupine Pearl Jam Project še vedno žejalo po rocku, je poskrbel Klub dijakov Dravinjske doline, ki so pripravili rock maraton, zabavala sta mlada perspektivna benda Joker out in Tooth in the sky, ki sta mladim predstavila avtorsko glasbo.

Mladinski svet Občine Slovenske Konjice pa je izvedel druženje v okviru sejma mladinskih organizacij, ki imajo sedež v Slovenskih Konjicah. Ob zaključku druženja je organiziral lutkovno predstavo za mladino in odrasle Voda. Predstava je bila na festivalu Vizije – festival mladinske kulture 2019 v izvedbi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti nagrajena z Vizionarjem za lutkovno animacijo. Izvedla jo je Lutkovna skupina Zrna Društva Koruzno zrno in Lutkovni Krožnik Srednje šole Slovenska Bistrica.

Prvič v zgodovini njihovega delovanje je MCDD gostil zasedbo Lačni Franz. Obiskovalke in obiskovalci, ki so napolnili prireditveno dvorano Patriot, so skupaj z Zoranom Predinom prepevali največje hite Lačnega Franza. Na Zoranov kultni vzklik: »Kje so roke, kje so srca?«, pa se je temperatura v dvorani še dvignila.

Klub študentov Dravinjske doline pa je skupaj z lokalno ekipo elektronske glasbe Gonobeats pričaral malo drugačno predpraznično vzdušje. Zrak je nosil zvoke UK bass glasbe. Lokalni DJ-i Bushee, Ali, 4, Su3ic, Rotkart in Kian, ki sestavljajo Gonobeats, se vedno bolj uveljavljajo v bližnji in tudi širši okolici. Svojo glasbo sta predstavila tudi ljubljanska DJ-a, ki nastopata pod umetniškimi imeni Rak3ta in Fornax. Za zaključek pestrega dvomesečnega dogajanja je poskrbela Neisha,ki je obiskovalce in obiskovalke zabavala z božičnim koncertom.

Ves december so zbirali prostovoljne prispevke za psičko Carlitos, ki jo je med svojim popotovanjem po Južni Ameriki posvojil Oliver Tič oziroma Oli the Walker. Nabralo se je 100 evrov, ki so namenjeni pridobivanju potrebnih dokumentov in cepiva, ki ga potrebuje psička.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline