Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Petkovo popoldne s Familijo na grajskem vrtu

25. 4. 2024 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center
dogodek

V petek, 19. 4., je na grajskem vrtu Loškega gradu v okviru letošnjega Evropskega tedna mladih potekal dogodek Gremo na grad!. Tega so ob podpori mladinskih delavcev Familije organizirali mladi iz MDC Blok, Pum-o Škofja Loka in tamkajšnja ekipa mednarodnih prostovoljcev ter se na ta način pridružili kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost!.

Z organizacijo aktivnosti so mladi preko neposredne izkušnje pridobili novo znanje in kompetence, ki jim bodo lahko v pomoč pri kreiranju lastne prihodnosti. Hkrati so z aktivno participacijo prispevali tudi k oživljanju družabnega življenja mladih v mestu, opustošenem po lanskih poplavah.

Med tretjo in šesto uro popoldan so pod mogočnim drevoredom grajskega vrta izvajali vsebinsko raznolike delavnice po sistemu walk-in, ki je vsakemu obiskovalcu omogočal izbor aktivnost po lastni želji. Kljub ne najbolj idealnemu vremenu je dogodek obiskalo prek 50 obiskovalcev različnih starosti. Te je ob vhodu na grajski vrt pričakala info točka z zemljevidom prireditvenega prostora, kjer so bili seznanjeni z dogajanjem.

Od tam dalje pa so lahko vkorakali na dejavnosti po lastni izbiri. Mladi so pripravili ustvarjalno delavnico, glasbeno-ritmično delavnico, hojo po vrvi, cirkuške veščine, kotiček z zabavnimi namiznimi igrami in potujočo telovadnico s širokim naborom športnih rekvizitov. Najbolj obiskana pa je bila točka s telesno poslikave s kano.

“Za možnost sodelovanja pri organizaciji dogodka sem izvedela v okviru projekta 15+ Bluz, ki ga za srednješolce izvajajo v MDC Blok. Všeč mi je bila možnost, da lahko svoje glasbeno znanje uporabim pri pripravi delavnice in se na ta način preizkusim v vlogi animatorke. V prihodnosti si želim delati z otroki na glasbenem področju in zato se mi zdi super, da lahko na tak način nabiram izkušnje,”

nam je zaupala Maria, ena izmed mladih, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka.
logotip