Angažiraj se / Okolje in trajnost

Plastika ne izbira. Dan je za spremembe!

14. 5. 2019 avtor: Uredništvo

V soboto 6.4.2019 je ekipa Mladinske postaje Moste pred Tržnico Moste in Španskimi borci v Ljubljani organizirala akcijo pod okriljem Dneva za spremembe: Plastika ne izbira Slovenske filantropije. 

Dogodek so organizirali trajnostno kar pomeni, da so ves čas pred dogodkom oglaševali, naj ljudje pridejo s kolesom na dogodek, da so uporabljali steklene kozarce in posodo, ki so jo nato umili z biorazgradljivim detergentom, da so kupili vse lokalno s čim manj embalaže ter “pridelali” slab kilogram odpadka. S tem so na dogodku ozaveščali, da tudi ekološka tematika spada med temo diskriminacije, saj od tega umirajo živali in ljudje (predvsem revnejši, saj nimajo denarja za zdravljenje, ne možnosti da živijo v krajih, kjer je onesnaženja malo. V tem oziru govorimo o ekoloških beguncih, ki so v porastu v svetu).

Namen dogodka je bilo sporočilo, da trajnostni način organizacije ni noben “bav bav”. Glede na to, da se je akcije udeležilo preko 20 mladih in ostalih ljudi, udeležba na tem dogodku samo potrjuje, da je čas, da začnemo stvari delati drugače.

Vir: Mladinska postaja Moste