Digitalizacija

Platforma Hack the Box za mlade talente

2. 2. 2023 avtor: Uredništvo

Urad Vlade RS za informacijsko varnost je v letu 2023 omogočil dostop do dveh modulov platforme Hack The Box za mlade talente na področju informacijske varnosti

V sklopu priprav na tekmovanje European Cybersecurity Challenge (ECSC) 2023 je Urad vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost mladim talentom na področju informacijske varnosti omogočil dodatno platformo za izobraževanje in usposabljanje, s katero bodo lahko lažje nadgradili in utrdili svoje znanje.  V ta namen jim je bil omogočen dostop do dveh modulov platforme Hack The Box, in sicer:

Kaj je platforma Hack the Box?

Platforma Hack the Box (HTB) je spletna platforma za preizkušanje veščin v etičnem hekingu in informacijski varnosti. Platforma omogoča uporabnikom, da se preizkusijo v različnih scenarijih, kot so napadi na gostitelja, razkrivanje ranljivosti, odkrivanje informacij in varnostna analiza. Platforma omogoča uporabnikom, da preverijo svoje znanje, rešujejo izzive in se učijo novih tehnik.

Modul Academy na HTB vsebuje več tisoč različnih ciljev, ki jih je mogoče napasti, vsi so večinoma ustvarjeni za učenje in testiranje veščin. Za vsak cilj so zagotovljena navodila za napad, vključno z informacijami o IP naslovu cilja, uporabniškem imenu in geslu za dostop ter omejitvah za napad.

V modulu Hacking labs uporabniki lahko napadajo cilje in iščejo ranljivosti ter, ko najdejo zastavico, le to vpišejo za rešitev problema. Battlegrounds  temelji na napadu in obrambi, kjer dve skupini dobita isto infrastrukturo, ki jo morata ubraniti ter izvesti napad ena na drugo. Za vsak uspešen napad ali popravek ranljivosti uporabnik dobi točke, s katerimi se uvrsti na lestvico.

HTB je dobra platforma za vse, ki se želijo naučiti etičnega hekinga v varnem in kontroliranem okolju z obilico primerov iz realnega življenja.

Vse mlade, ki vas zanima informacijska varnost vljudno vabijo, da se jim pridružite na strani Kibertalenta

Vir: Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost