Zabava in prosti čas

Po oratorijsko od Ankarana do Lendave

3. 10. 2022 avtor: Zavod Salesianum

Letošnje poletje je bilo po mnogih slovenskih krajih ponovno oratorijsko. Število krajevnih oratorijev se je skorajda povrnilo na predkoronsko raven, 500 mladih prostovoljcev animatorjev pa je oratorijska doživetja kronalo z druženjem na že tradicionalnem animatlonu.

Letošnje poletje je oratorij, počitniški program za osnovnošolce, ki ga pripravljajo mladi prostovoljci – animatorji, ponovno potekal v 290 krajih po vsej Sloveniji. Od Ankarana do Lendave, od Kranjske Gore do Vinice – Slovenija je odmevala od oratorijske himne in otroškega smeha. Skupno se je krajevnih oratorijev udeležilo okrog 20.000 otrok, za oratorijski program pa je skrbelo kakšnih 6.000 animatorjev!

Petsto blatnih in mokrih animatorjev. To je animatlon!

Zadnji odmev letošnjega vseslovenskega oratorijskega dogajanja pa je bilo moč doživeti na sedaj že tradicionalnem Animatlonu – oviratlonu za oratorijske animatorje. V okolici Gimnazije Želimlje se je v soboto, 3. 9. 2022, v dopoldanskih urah zbralo okrog 500 mladih iz cele Slovenije.

Ekipni duh je bilo začutiti na vsakem koraku. Člani okrog 60 ekip so si med premagovanjem ovir med seboj pomagali, se spodbujali in tako vsi uspešno opravili z različnimi blatnimi, mokrimi in drugimi ovirami.

Na cilj so prispeli polni navdušenja, z nasmehi na obrazih in med seboj še bolj povezani. Ob pikniku, ki je sledil, so se spletla tudi nova prijateljstva, animatorji pa so si med seboj podelili marsikatero pridobljeno izkušnjo in primer dobre prakse.

Tilen Mlakar, Favstina Plavčak

Več utrinkov z Animatlona 2022 najdete na Facebook in Instagram profilu Oratorija Slovenija.

Vir: Oratorij Slovenija

Foto: Primož Padar