Zabava in prosti čas

Počitniške aktivnosti v MC Oton

27. 7. 2022 avtor: Zavod Novo mesto – Mladinski center Oton

V Otonu so prvi teden počitnic organizirali prve celotedenske počitniške aktivnosti za otroke in mlade. Skupaj z dvanajstimi otroci in mladimi so preživeli čudovit teden in se udeležili različnih aktivnosti.

Ponedeljek so začeli z zajtrkom in spoznavanjem novih prijateljev. Malo so poigrali družabne igre, nato pa se odpravili na čolnarjenje po Krki. Nekateri izmed njih so supali, nekateri pa so uživali na čolnih medtem, ko so drugi veslali. Po kaloričnem kosilu jih je čakala nova športna aktivnost, kegljanje. Večina otrok je prvič poskusila kegljanje, navdušenja niso skrivali.

V torek so se odpravili v Dolenjski muzej kjer so za njih pripravili kratek obisk muzeja in restavratorsko delavnico. V sklopu restavratorske delavnice so iskali koščke situle v pesku in jo na koncu sestavili. Po ogledu muzeja je sledila vodna ohladitev s pomočjo vodnih iger! Za tiste, ki niso ljubitelji vode pa so naši lokalpatriotovci organizirali delavnico z naslovom Urbani Kosobrin kjer so spoznali različno uporabo rastlin, ki jih najdejo na travniku.

Sreda je bil čas za rolanje in trening ravnotežja. Najbolj pogumni so se z rolerji odpravili tudi na pump track. Po rolanju so si v hladnem zavetju MC Otona ogledali mladinski film.

Četrtkovo dopoldne so izkoristili za obisk nove razgledne točke v Novem mestu, kapiteljskega stolpa. Ker pa so bili ravno že v centru mesta so se odpravili na cirkuške delavnice, ki so se ravno takrat izvajale v okviru festivala Rudi Potepuški. Popoldne pa je bilo namenjeno ustvarjanju.

Petek pa je bil dan, ko smo ga vsi najbolj čakali … Obisk bazena! Tobogani, čofotanje, plavanje in ohladitev je nekaj kar je naše počitnikarje dodobra utrudilo. Verjamemo, da so celo petkovo popoldne nabirali nazaj moči za naslednji dan.