Mladinski sektor

Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju

17. 8. 2022 avtor: Uredništvo

Ministrstvo za okolje in prostor vas vabi k sodelovanju v anketi, ki jo izvajajo v okviru projekta Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju (2022–2023). Z njo želijo natančneje ugotoviti dvoje: koliko in kako se izobraževalci odraslih že ukvarjajo s podnebnimi spremembami inkakšna je njihova vizija glede tega v prihodnje.

Na podlagi zbranih podatkov in razprav s predstavniki drugih izobraževalnih zavodov ter v sodelovanju zlasti z mlajšimi zunanjimi sodelavci smo pripravili anketni vprašalnik s tremi poglavji vprašanj. Rezultati ankete bodo služili nadaljnjemu načrtovanju aktivnosti na tem področju ter sistemskemu umeščanju podnebnih vsebin in ciljev v izobraževanje odraslih.

Prosijo, da z izpolnitvijo 36 vprašanj, ki terjajo približno 20 minut vaše zbranosti, prispevate k izboljšanju odziva na spreminjanje okolja, njegovih temperaturnih razmer in spremenjenega kroženja vode. Anketo lahko posredujete komurkoli od svojih sodelavcev znotraj ali izven ustanove, ki se ukvarja z izobraževanjem odraslih.

Izpolniti jo bo mogoče do četrtka, 25. 8. 2022, na povezavi.

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor