Organizacije za mlade

Poletje na Rakovniku v znamenju razigranosti in dobre volje

7. 9. 2020 avtor: Salezijanski mladinski center Rakovnik

Letošnje poletje je bilo v  Salezijanskem mladinskem centru na Rakovniku, kljub koronavirusu COVID-19 zelo pestro. Julija so ga otvorili  z oratorijem, ki je na Rakovniku že prava stalnica in kjer se je zabavalo več kot 300 otrok in več kot 70 mladih prostovoljcev. Sproščeno vzdušje pa se je nadaljevalo tudi avgusta s počitniškim varstvom, ki so ga pripravili in organizirali mladinski delavci

Zaradi posebnih razmer so oblikovali več manjših skupin, kar pa je otroke in prostovoljce še bolj povezalo. Vzdušje oratorija je bilo veselo, razigrano, polno smeha, petja in iger. V času trajanja julijskega oratorija, so otroci spoznali veliko vrednot, na tematskih delavnicah izdelalovali izvirne izdelke, sprehajali po poteh Golovca, obiskali živalski vrt, veslali po Ljubljanici in občudovali rastlinje Botaničnega vrta.

V avgusta pa je v enako sproščenem in dobrem vzdušju sledilo še počitniško varstvo. Vsako jutro so po energijskem zajtrku mladi prostovoljci poskrbeli za ogled risank ali filmom, z otroci so ustvarjali, se učili in trenirali različne športe. Udeležence pa so presenetili tudi z obiskom Ljubljanskega gradu, Mestnega muzeja Ljubljana, Slovenskega šolskega muzeja ter obiskom bazena. 

»Salezijanski mladinski center  je bil tudi letos vse poletje obdan z veselim vzdušjem otrok in prostovoljcev, ki so preživeli še eno lepo poletje v družbi svojih prijateljev in so  lahko tako za nekaj trenutkov pozabili koliko učenja in domačih nalog jih čaka v prihodnjem šolskem letu.« So se na koncu enoglasno strinjali.

Vir: Salezijanski mladinski center Rakovnik