Zabava in prosti čas

Poletje v Slovenj Gradcu

11. 7. 2024 avtor: Rožle Oštir
mestno jedro

Saturday night fever z Jano Šušteršič

V hotelu Hiša Ančka bo v soboto, 13. julija nastopila zmagovalka Slovenija ima talent 2014. Jana je brez dvoma ena izmed najbolj talentiranih in izjemnih pevk na glasbeni sceni. S svojim posebnim glasom ter edinstveno interpretacijo skladb je osvojila srca mnogih poslušalcev.

Wolfov poletni festival

Koroški pokrajinski Muzej Slovenj Gradec vas v okviru Wolfovega poletnega festivala v četrtek, 18. julija 2024 ob 19.30 uri vabi v atrij Rojstne hiše Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na koncert Boruta Morija. Predstavil bo svoj novi avtorski projekt On the Train of Madnes. Skladbe, napisane v worldmusic, jazz in sodobni glasbi, so refleksija na dogajanja v svetu na globalni ravni, kjer čas in dogodki tečejo vedno hitreje, bolj grobo ter brez vesti, brez spoštovanja in brez čustev. Glasbeno polje z močno avtorsko noto, s katerim se Borut Mori pri tem projektu ukvarja, je še dokaj neraziskano in neodkrito. V slovenski in tuji glasbeni prostor prinaša nov pristop igranja na harmoniko ter odkriva široke zvočne razsežnosti harmonike kot koncertnega inštrumenta.

Gremo v mesto – delavnice za otroke

21. julija bo po 14. uri v mestnem jedru potekalo več delavnic za otroke. Med njimi pravljična ura za otroke, ustvarjalne in rokodelske delavnice, predstavitev knjig za poletno branje, knjižni kviz z nagradami, gledališka predstava z naslovom Gospod predsednik v izvedbi Žige Čamernika, Meškov knjižni sejem in še druge.

Festival zebra

V mestnem jedru Slovenj Gradca se bodo 27. julija ob 12. uri v okviru festivala odvile različne brezplačne delavnice in filmske projekcije. Ob 16. uri bo v rojstni hiši Huga Wolfa potekala delavnica animiranega filma Borbika avtorice Nike Jurman, ob 21. uri pa sledi v mestnem jedru še večerna projekcija mednarodnih animiranih filmov za mladostnike in starejše.