Zabava in prosti čas

Poletni večeri filma v Idriji

19. 9. 2019 avtor: Uredništvo

V preteklih poletnih mesecih ekipa Mladinskega centera Idrija (MCI) uspešno izvedla poletne oglede filmov na prostem, ponekod skupaj s potujočim mestnim igriščem. Obiskali so kraje v okolici Idrije, popestrili pa tudi dogajanje v njenem središču. Vse dogodke so pripravili v sodelovanju s Filmskim gledališčem Idrija.

Na Črnem Vrhu je dež obiskovalce usmeril pod streho, v dvorano KUD-a Sloga, kjer se je na igrišču zbralo veliko otrok, zvečer pa so si ogledali glasbeno komedijo Bunkica. Nadaljevali so na prostem, v Godoviču ob bajerju, kjer so jih sprejeli člani Mladinsko – športnega društva Godovič in kjer je bil na idilični lokaciji ob robu gozda na vrsti glasbeni dokumentarni film Poj mi pesem (Vlado Kreslin). Že dan zatem je bil dobro obiskan ogled uspešnice Bohemian Rhapsody na Mestnem trgu v Idriji. Tudi za naslednjo projekcijo so izbrali Idrijo, tokrat park pred MCI, kjer je bila na sporedu francoska romantična drama Dotik vode. Na Vojskem so si obiskovalci lahko pred zaključkom počitnic ogledali Gajin svet, pri vsem skupaj pa so ekipi mladinskeg acentra pomagali predstavniki tamkajšnje krajevne skupnosti.

Organizirali so tudi premierni ogled kratkega športnega dokumentarca Sofía ustvarjalcev Matica Carla in Maje Žerak (Yes Films) v parku pred Mladinskim centrom Idrija.

Veseli smo aktivnega sodelovanja z vsemi vključenimi organizacijami in njihovimi predstavniki, s katerimi smo uspeli spodbuditi otroke in odrasle k druženju, zabavi in kulturi na prostem“, so svojo izkušnjo povzeli v MCI.

Vir in foto: Mladinski center Idrija