Angažiraj se / Mladinsko delo

Poletno dogajanje mladinskih centrov v tvoji bližini

17. 6. 2019 avtor: Uredništvo

Le nekaj dni nas loči do pričetka koledarskega poletja, z njim pa pridejo poletne počitnice. Mladinski centri pripravljalo pestre poletne programe in mladim v svoji okolici nudijo kakovostno ter organizirano preživljanje prostega časa. Glavne aktivnosti so organizacija različnih delavnic, srečanj, izletov in predavanj pod vodstvom mladinskih delavcev ali prostovoljcev, ki jih centri gostijo. 

Poletno vzdušje bodo v mladinskih centrih ustvarjali skozi glasbo, kulinariko, predavanja, sestavljanje Lego robotov, tečaje tujih jezikov, vrtnarjenje, razne športne aktivnosti, z učnimi uricami zgodovine in s spoznavanjem narave ter družbe. Fuzija lokalnega in mednarodno obarvani večeri bodo poskrbeli za popotniške ideje, kulturno in umetniško dogajanje pa za male nore ideje, ki čakajo, da se izrazijo. Obiskali boste lahko literarne dogodke, gledališče, filmske projekcije in razstave mlajših avtorjev in ustvarjalcev. Pripravili smo nabor dogodkov, aktivnosti in festivalov, ki jih tekom poletja pripravljajo v mladinskih centrih po Sloveniji.

Dogodki mladinskih centrov

Mladinski center Celje

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Mladi Zmaji – Četrtni mladinski center Bežigrad:

DZMP Luksuz:

Mladinski center Hrastnik:

Mladinski center Rakovnik

Mladinski center Vič:

       –      teden na morju za srednješolce in študente (21.-24.avgust)

Mladinski center Krško (26.-30.8).

Mladinski center Idrija

Mladinski center ULCA bo poletje preživel v duhu hip hop kulture:

Zveza študentskih klubov Slovenije izpostavlja:

Kaj pa festivali?

Poletje je čas praznovanja, zabave in potepanj. Poleg rednih druženj, delavnic in srečanj mladinski centri pripravljajo tudi koncerte in bogato festivalsko dogajanje.

Poletje bo očitno zelo pestro. Spremljajte spletne ali FB strani mladinskih centrov in ne zamudite vseh festivalov, koncertov, predstav in dogodkov, ki vam utegnejo spremeniti življenje. Morda pa – kdo ve?

Pridite in uživajte, naj bo najtoplejši del leta za vse zabaven in nepozaben!