Mobilnost mladih

Popotniški snep: Zakaj potovati, ko si mlad?

12. 4. 2021 avtor: MKC Maribor

V četrtek, 15. aprila, ob 21. uri vas Mladi Maribor v sodelovanju s Popotniškim združenjem Slovenije vabita na dogodek v živo z naslovom Zakaj potovati ko si mlad?

Gre za prvo oddajo popotniške serije, imenovane Popotniški snep, v okviru katere vam bomo vsak drugi četrtek predstavili pomen in prednosti mladinskega in trajnostnega turizma ter vas opremili s številnimi praktičnimi popotniškimi nasveti za brezskrbna, poučna in ugodna potovanja. Potovanja niso le zabava. Lahko so tudi odličen način za pridobivanje izkušenj in kompetenc za vsakdanje življenje. To in še več v naši novi spletni oddaji Popotniški snep.

V živo se lahko oddaji pridružite vsak drugi četrtek ob ‪21. uri na Facebook strani Popotniškega združenja Slovenije in v Facebook skupini Poceni potuj in se izobražuj.

Gosta na premieri bosta dolgoletna in izkušena svetovna popotnika, prav tako prostovoljca Popotniškega združenja, Katarina in Rok Hočevar. Skupaj bomo spregovorili o razlogih, zakaj potovati, ko si mlad, in o tem, kakšne so prednosti odkrivanja sveta v mladostništvu, ter vam, obiskovalcem, prikazali, da nam je svet ponujen na dlani in da je zato treba priložnost zagrabiti z obema rokama.

S takšnimi dogodki pri Popotniškem združenju Slovenije želijo promovirati predvsem mir skozi potovanja in mednarodna izobraževanja. Za vas bosta poskrbela moderator oddaje Tilen Nipič in tehnični vodja Kristjan Kostrevc.

Dogodek poteka v organizaciji Popotniškega združenja Slovenije sodelovanju z MKC Maribor/Mladi Maribor, Evropsko solidarnostno enoto in MOVIT.

Vir: MKC Maribor