Kultura

PORTRET 2022

17. 3. 2022 avtor: Mladinski center Jesenice

Tretji mladinski fotografski natečaj Portret 2022 letos nadgrajujemo in vključujemo v projekt, ki ga Mladinski center Jesenice, JSKD Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice posvečamo povezovanju mladinske kulturne ustvarjalnosti v duhu evropskega leta mladih 2022. Poimenovali smo ga KULTURNI KOLAŽ – kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja, ki je namenjen mladim do 29. leta starosti.

PORTRET 2022 sestavljata: Spletna delavnica: osnove portretne fotografije in 3. mladinski fotografski natečaj: PORTRET 2022.

Na 3. MLADINSKI FOTOGRAFSKI NATEČAJ: PORTRET 2022 ste vabljeni vsi mladi fotografi, ki bi se želeli preizkusiti v portretni fotografiji. Sodelujete lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let. Glavna nagrada za najboljši portret v obeh kategorijah je LED tuba “NanLite Pavotube II 6C”, najuspešnejši avtor bo nagrajen z naramnim trakom za fotoaparat “Peak Design Slide”, podeljene bodo tudi medalje Fotografske zveze Slovenije. Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta v prostorih Mladinskega centra Jesenice predvidoma 27. maja 2022.

Rok za oddajo fotografij: 21. april 2022.

Več o natečaju v RAZPISU.

Novost v letošnjem letu je možnost brezplačne udeležbe na SPLETNI DELAVNICI: OSNOVE PORTRETNE FOTOGRAFIJE, ki se bo odvijala v marcu.

Vabljeni, da natečaj delite med svoje prijatelje in fotografe ter jih povabite k sodelovanju!

Dodajte svoj košček v kolaž mladinskega ustvarjanja.