Izobraževanje

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob novem semestru študijskega leta

1. 10. 2020 avtor: Uredništvo

Danes, 1. oktobra 2020 se začenja nov – zimski semester študijskega leta 2020/21. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v posebni poslanici vsem, vključenim v visoko šolstvo, zaželela uspešno študijsko leto.

Danes se bo študijsko leto 2020/21 začelo za okoli 60.600 študentk in študentov. Ministrica jih je pospremila s spodbudnimi besedami: “Trdno sem prepričana, VEM, da bomo tudi to študijsko leto zmogli izpeljati tako kot vsako leto dosedaj. Zanesljivo letos po malo bolj kreativni poti, kot običajno. A tudi to bo poseben čar študijskega procesa.

Na slovenskih fakultetah pa se povsem novo poglavje izobraževanja odpira za 13.400 bruck in brucev, katere je ministrica posebej nagovorila: “Drage brucke in bruci, želim vam, da bo vaša študijska pot uspešna, pogumna, odločna in predvsem tudi vztrajna. Ne predajte se, stisnite zobe, premagajte prve stiske in nesigurnosti. Študirajte – to je recept, da vam bo uspelo! Vstopate v povsem novo življenjsko obdobje, za večino nas v čase najlepših let izobraževanja, veliko novega, čeprav neznanega, a tako zelo svobodnega. Študijska leta vam bodo pustila močan pečat in vam dala vstopnico za pot k poklicu in karieri.”

Vir in foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport