Kultura

Pošlji svoj predlog za besedo leta 2019

2. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Leto gre počasi h koncu, kar pomeni, da se išče nova beseda leta. Akcija že četrto leto poteka pod okriljem ZRC SAZU, pri izboru sodeluje portal MMC.

Kandidatke za besedo leta izbiramo med besedami, ki so posebej pomembne za iztekajoče se leto in ilustrirajo dogajanje in spremembe v družbi, a s poudarkom na tem, da gre za nekaj relativno novega v jeziku, ne za našo interpretacijo družbene in politične stvarnosti v preteklem letu. 

Svoje predloge lahko pošiljate do 19. decembra, ko bo izbranih devet finalistov, desetega pa bo prispevala medijska hiša Delo, finalistke pa bodo po tem datumu na voljo za glasovanje zmagovalke. Med 3. in 8. januarjem pa boste imeli tudi čas, da iz 10 besed kandidatk spesnite najlepšo pesem, ki jih bo povzemala.

Kako oddaš svoj predlog?

Zmagovalko, ki jo tako kot po navadi izberete vi z glasovanjem v spletni anketi od 3. do 9. januarja 2020, bodo letos prvič razglasili v živo. Prireditev bo v Atriju ZRC 9. januarja točno opoldne. Prvič bodo razglasili tudi tudi kretnjo leta, katere izbor že poteka pod okriljem Zveze gluhih in naglušnih Slovenije

Dosedanje besede leta:

Vir: MMC RTVSO
Foto: Pixabay