Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Postani digitalni asistent ekipe Simbioza

27. 1. 2023 avtor: Simbioza med generacijami

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine?

Potem je Simbioza pravi naslov zate!

Postani digitalni asistent oz. prostovoljec/ka ekipe Simbioza! Iščejo motivirane in proaktivne prostovoljce s super veščinami dela z ljudmi in interesom za razvoj njihovih aktivnosti, ki bi se pridružili njihovi ekipi in bi starejšim pomagali osvojiti osnovno delo z računalnikom, tablico in pametnim telefonom.

PRIJAVI SE TUKAJ

Trenutno imajo odprtih več prostovoljskih mest in sicer v sklopu projekta:

Kaj ponujajo?

O tebi?

Kakšno je delo?

(1/2x tedensko po dve šolski uri, dopoldan/popoldan)

V inovativnem središču Simbioza BTC CITY LAB, se srečujejo starejše osebe, ki bi rade vzpostavile stik s tehnologijo ali nadgradile svoje znanje na področju uporabe računalnika in pametne telefonije. V sklopu projekta vabijo prostovoljce k sodelovanju, da se jim pridružijo kot podpora pri izvajanju izobraževanj in predaji svojih izkušenj ter znanj s področja uporabe računalnika in pametnih telefonov/naprav. Starejše generacije tako lahko z vašo pomočjo pridobijo informacije, ki jim koristijo pri vsakodnevnih situacijah in opravilih. Izobraževanja so razdelili na več vsebinskih sklopov, kjer si boste lahko izbrali področje preko katerega bi predajali svoje znanje uporabnikom. So aktivni podporni mentorji, tako, da vam pomagajo pri predstavitvi vsebin (z njihovimi izdelanimi priročniki za uporabnike- gre za osnovna znanja, kurikulum je že postavljen).

Prijavi se tukaj!
ROK prijave: 10. februar 2023.