Organizacije za mlade

Postani skavt ali skavtinja!

16. 9. 2020 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

»Sreča je rezultat dejavnega dela. A na pravi poti do sreče je tisti, ki jo deli z drugimi.«

 Ustanovitelj skavtov, Robert Baden-Powell

Združenje slovenskih skavtinj in skavtov vabi vse mlade skavte, da postanejo prostovoljci, ki so s svojo pripravljenostjo pripravljeni služiti in aktivno sooblikovati družbo – da bodo vzgajajali otroke in mlade za pristne, samostojne, zdrave in odgovorne ljudi, kristjane in državljane, ki jim je mar za naravo, domovino in sočloveka.

S svojim znanjem, delom in predanostjo lahko bogatijo družbo ter puščajo edinstveno sled v svetu, predvsem pa lahko dajejo priložnost otrokom in mladim, da razvijajo svoje talente. 

Vse tisti, ki pa še niso skavti ali skavtinje, ampak si želijo novih dogodivščin, radi s prijatelji gledajo v zvezde, odidejo v neznano in znajo držati obljubo, pa vabijo k vpisu v novo skavtsko leto. Vabljeni vsi stari od 6 do 21 let.

Več o vpisu.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov so v novo sezono zakorakali tudi z novim vodstvom. Na volitvah v Studencu pri Krtini so, 6. septembra 2020, izvolili vodstvo organizacije za naslednja tri letaNov načelnik je tako postal Nejc Kurbus, nova načelnica pa Tjaša Sušin. Generalni duhovni asistent ostaja Janez Kobal.

Več o novo izvoljenih predstavnikih Izvršnega odbora, Nadzornega odbora in Častnega razsodišča v sporočilu za javnost.  

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov