Okolje in trajnost

Postani Zeleni superjunak in praznuj dan Zemlje!

21. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Iniciativa Zeleni superjunaki je z Javnim zavodom Mladi zmaji  v sredo, 22.4. nameravala organizirati prvi slovenski Praznik Zemlje, saj na ta dan poteka dan Zemlje. Želeli so organizirati čistilne akcije, predavanja o onesnaževanju, odprto mizo s strokovnjaki in ministrom za okolje, koncertom mladih slovenskih bendov, povorko po Ljubljani, ustvarjalne delavnice, sajenje dreves, garažno razprodajo in še mnogo več.

Ker jim je zagodel virus in dogodka ne morejo pripraviti v živo, pozivajo vse otroke, osnovnošolce, srednješolce, študente, odrasle, naj se jim tokrat pridružijo na online prazniku. 

Kako postaneš Zeleni superjunak?

Super moči dobiš tako, da do 22.4. napišeš, narišeš, fotkaš, zapoješ Vse najboljše Zemlja, zaigraš kakšen skeč, zaplešeš Tik Tok ples, si narediš make up z motivi narave, kakšen umetniški izdelek, kratek film, izraziš svoje mnenje glede osnesnaževanja, željo po izboljšanju sveta, ali pa greš v gozd, pospraviš smeti in se fotkaš z #CleaningChallenge napisom, objavi smešne memese ali karkoli kreativnega ti pade na pamet!

Do 22.4. premisli kaj bi rad_a naredil_a in šele 22.4. od 1h do 24h objavljaj na vseh omrežjih z dopisom, da je 22.4. dan Zemlje in uporabi haštage #22.4 #VseNajboljšeZemlja #HappyBirthdayEarth #BetterWorld. Vse objave bodo združili v kratek filmček.

Zeleni superjunaki želijo v letu 2020 začeti z “novo tradicijo, ki nas bo opominjala na naš prelep dom in nas motivirala, da zanj lepše skrbimo, saj ni planeta B. Praznujemo Veliko noč, Božič, zakaj ne bi tudi Dneva Zemlje? Saj smo namreč Zemljani.” 

Vse informacije dobiš tudi tukaj.

Vir in foto: Javni zavod Mladi zmaji