Zabava in prosti čas

Posvet gasilskih mladinskih mentorjev

24. 1. 2020 avtor: Uredništvo

V organizaciji Gasilske zveze Slovenije (GZS) se je 17. januarja in 18. januarja v Zrečah zbralo več kot 180 mentorjev mladine iz celotne Slovenije. Udeležence posveta iz vseh sedemnajstih regij je najprej nagovorila Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta GZS. Uvodnemu nagovoru je sledilo predavanje Žarka Trušnovca o stresu pri reševalcih, nato pa sta zbrane nagovorila predsednik GZS Janko Cerkvenik in poveljnik GZS Franci Petek; predstavila sta aktualnosti v gasilski organizaciji in odgovarjala na vprašanja udeležencev posveta. 

V soboto so se udeleženci posveta razvrstili v tri delavniceNeva Kumer je spregovorila o odnosih med ljudmi, Oskar Neuvirt je v svoji delavnici Velike zgodbe na malem odru predstavil mentorjem kamišibaj, obliko pripovedovanja zgodb ob slikah, Andrej But pa je predstavil igro Gasilska brigada – resnični heroji. V tej delavnici so mentorji lahko preizkusili tudi igro, ki jo še razvijajo in bo izšla jeseni, bo pa v veliko pomoč predvsem gasilski mladini pri pripravi na gasilski kviz.

Sledili sta še dve predstavitvi; Nina Kotar in Lavra Slatenšek sta predstavili temeljni program usposabljanja mladih gasilcev, nato pa je Nina Kotar z Andrejo Zupančič predstavila še novosti pri kvizu 2020.

Vir in foto: Gasilska zveza Slovenije