Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Posvet v MC Sevnica – Klikni: Naroči se na EU!

17. 5. 2024 avtor: Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica / KŠTM Sevnica

Mladinski center Sevnica je v sodelovanju z Mrežo MaMa nedavno gostil izjemno pomemben dogodek – posvet z naslovom “Klikni: Naroči se na EU!”. Z nami je bil evropski poslanec Matjaž Nemec, ki je osvetlil pomen Evropske unije in njeno vlogo pri uveljavljanju glasu mladih v zakonodajnih procesih.

V svojem nagovoru je poudaril ključno vlogo Evropskega parlamenta pri zagotavljanju, da se mnenja in želje mladih upoštevajo pri sprejemanju zakonodaje. Živahen pogovor je odprl vrsto vprašanj in udeležencem omogočil, da bolje razumejo delovanje institucij EU ter načine, kako lahko sami aktivno vplivajo na razvoj Evrope.

Posebno navdihujočo izkušnjo je delil Tim Šušterič, ki je predstavil svojo izmenjavo v okviru programa EU. Njegova zgodba je motivirala mlade, da tudi sami izkoristijo priložnosti, ki jih ponuja Evropska unija.

Dogodek se je zaključil s kratko delavnico, kjer smo zbrali številne ideje in predloge mladih glede prihodnosti Evrope. Na podlagi njihovih vpogledov smo razpravljali o tem, kako lahko EU še bolje zadovolji potrebe in pričakovanja mladih generacij.

Iskrena hvala mladim iz srednje šole Sevnica za sodelovanje in prispevek k dialogu o prihodnosti Evropske unije! Skupaj gradimo boljšo Evropo, ki bo odražala in uresničila želje vseh njenih prebivalcev.