EU zadeve / Kultura

Potujoča razstava za mlade

22. 11. 2018 avtor: Celjski mladinski center

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska je pričela z gostovanjem Pregledne razstave slovenskih volitev v Evropski parlament po različnih lokacijah v Sloveniji. Razstava se odziva na prioriteto Evropske komisije o informiranju (mladih) državljanov o prihajajočih evropskih volitvah, ki bodo 26. maja 2019 in o pomembnosti aktivne participacije na vseh ravneh. Ob ogledu razstave obiskovalci spoznajo Evropski parlament, volilni sistem, politične skupine in pristojnosti Evropskega parlamenta, na voljo pa so jim tudi statistični podatki preteklih volitev.

Razstavo si lahko trenutno ogledate v Osrednji knjižnici v Celju, kjer bo na voljo do 30. novembra. Premierno bo predstavljen tudi projekt Tokrat grem volit, v okviru katerega bodo lahko obiskovalci razstave poslali razglednice, s katerimi bodo bližnje povabili na volišče.

Potovanje pregledne razstave se nadaljuje tudi v decembru, in sicer se razstava seli v Novo mesto do konca tega leta. Za več informacij spremljaj spletno stran Celjskega mladinskega centra.